A fotó fényesebbik fele

Előzött a Sony

2017/04/19. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

A cserélhető objektíves fényképezőgépek piacán lehagyta az egyik nagyot.

sony_a7r_mark2.jpg

Általában elnézően mosolygunk a cégek szokásos számmágiáján, amikor világgá kürtölik, hogy Kelet-Timorban éppen ők a világelsők a délelőtt 9 és 10 óra között eladott, piros színű szakállvágók piacán, de azért érdekes a Sony legutóbbi dobása, hiszen szép csendben jobbról előzte a Nikont a cserélhető objektíves fényképezőgépek eladásaiban.

Ezen a piacon évek óta verhetetlen, és jóformán csak egymással vív csatát a két nagy DSLR gyártó, a Nikon és a Canon. A többiek messze mögöttük kullognak eladásban. A Sony 10 éve még hatalmas elánnal és elég jó eredményekkel próbálta felvenni velük a harcot, de aztán a DSLR kereslet visszaszorulásával szépen le is szokott ezekről a gépekről, és mára szinte teljesen kivonult a tükrös szegmensből. Komoly birodalmat épített viszont ki a MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépek) világban, ahol 2010 óta van jelen, és az A7 sorozattal még a profi DSLR gépeknek is fel tudta adni a leckét. Olyannyira, hogy most beérte és meg is előzte a második helyezett Nikont.

A számbűvészet pedig annyi, hogy mindez csak az USA értékesítési bevételekre igaz, 2017 első két hónapjában. Mindenesetre szép eredmény. A Nikonnak jó lesz felkötni a gatyát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr7812436689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása