A fotó fényesebbik fele

Mi lesz a Pentaxokkal?

2017/04/12. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

A Ricoh is megvág.

pentax_kp_leak.jpg

Az utóbbi időben több ismert fényképezőgép gyártó is a fotós szegmensének drasztikus megvágására kényszerült, és úgy tűnik a Ricoh is kénytelen beállni a sorba. Az ok itt is ugyanaz: csökkenő kereslet-kevesebb bevétel a fotós termékekből. Természetesen most is az okostelefonok "régi nagy fotós cégeket kiszorító" térnyerését hozzák fel alapként.

A Ricoh több évvel ezelőtt felvásárolta a Pentax márkát, mely a két nagy (Canon és Nikon) mellett az utolsó márka, aki hagyományos tükörreflexes keresős gépeket is kínál. Az asia.nikkei.com szerint a cég radikálisan felülvizsgálja a fényképezőgép gyártási stratégiáját a kiskereskedelmi ágazatokban, például a Pentax és GR márkákkal kapcsolatban. A cikk azt sem tartja kizártnak, hogy a Ricoh végleg visszavonul ebből a szegmensből, ami kétségessé tenné a Pentax márka jövőjét. Ez azonban még csak esély latolgatás. A Raicoh részéről nincs hivatalos közlemény.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr7312418943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása