A fotó fényesebbik fele

Titokzatos Canon objektív érkezik

2017/03/21. - írta: Budai Petur

(Pletyka)

Mit jelenthet nevében az eddig nem használt "M" jelölés?

canon_35mm.jpg

A pletykák szerint április 5-én egy új EF-S objektívet jelent be a Canon. Az APS-C érzékelős DSLR-eken használható optika valószínűleg az EF-S 35mm F2,8 M IS STM nevet kapja (a fenti kép nem erről készült), szóval léptetőmotoros és stabilizátoros fix lesz, kb. 56mm-nek megfelelő látószöggel és jó fényerővel.

A sajtót viszont nem is annyira az objektív mint inkább a titokzatos M betű izgatja a nevében, korábban ugyanis nem használt ilyet a Canon, legalábbis nem itt. Van aki szerint makró objektív lesz, bár korábban ezt nem így jelölték, mások szerint az EOS M MILC gépeikkel is kompatibilis. Nem túl földhözragadt elképzelések szerint Leica kooperációval készül, utalva a német cég M sorozatára. A GHPhotography szerint egy olyan makró optikát kapunk, melyben az EF-M 28mm F3,5 IS-hez hasonlóan beépített körvaku lesz.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr7412357863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KL48 2017.04.04. 01:47:45

Szia!Videózáshoz PanaHC-X920-at használok.Kakukk totálnak pedig második kameraként egy Canon EOS 650D-t. Mivel eléggé eltér a két gép tónusa, nem vágható egy filmbe össze a kettő. Kérem a segítségedet, hogyan korrigálhatnám hasonlóra a két nyersanyagot. Nekem a Pana tónusa tetszik. Ezért aztán a Canont próbáltam korrigálni, de nem igazán sikerült. Kérem a segítségedet ez ügyben. Kivágtam egy-egy képkockát a felvételekből összehasonlítás végett. Hogy tudnám elküldeni (nem látok itt csatolási lehetőséget)? Van erre valamilyen jó eredményt produkáló program, vagy a szakértelem (ami nekem nincs) szükségeltetik hozzá, meglátni, hogy melyik paraméter szorul korrigálásra? Kösz.
süti beállítások módosítása