A fotó fényesebbik fele

Nem lesz több Olympus DSLR

2017/03/20. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Kimondatott, amit már rég sejtettünk: a 4/3"-os rendszernek vége.oly_e-510.jpg

Úgy tűnik hosszas nyűglődés után az Olympus végleg feladja a DSLR üzletágát. A jövőben a komolyabb gépek piacán már csak a MILC kategóriában kapunk tőlük újdonságokat. A múlt héten a four-thirds.org-on megjelent termékkatalógusukban a DSLR rendszerükhöz kiadott Zuiko Digital objektívek már forgalomból kivontként szerepelnek. Nyilván a boltokban még vannak elfekvő készletek, de úgy látszik befejezték a gyártásukat, újabbakat már nem adnak ki. Aki tehát Oly DSLR-jéhez új objektívet keres, jobb ha igyekszik, amíg még van.

Nem túl meglepő lépés, hiszen a gyártó régóta hanyagolja már a DSLR-ek frissítését. Utolsó gépük a 2010 végén kiadott E-5 volt, amit a profi szegmensbe szántak. Azóta szinte néma csend, néhány kiadott objektívvel megtörve. Na, most már ezeknek is vége, úgyhogy béke a 4/3"-os DSLR rendszer poraira.

A rendszert korábban használó Panasonic egyébként már régóta feladta a DSLR piacon való érvényesülést, az Olympus kilépésével pedig vége is a próbálkozásnak. Már csak a tükörnélküli gépeik mikro 4/3"-os rendszeréhez fejleszt mindkét cég.

(A MILC gépekhez kiadott M. Zuiko Digfital objektívek köszönik szépen, jól vannak.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr4212355661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása