A fotó fényesebbik fele

Kodak tabletek szabadulnak a világra

2017/02/17. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

A mobiltelefonoknál nem áll meg az egykori fényképezőgép gyártó.archos_tablet.jpg

A Kodak tavaly adta ki felső kategóriás Ektra mobiltelefonjait, mely egyedi külseje mellett leginkább a fényképezésre helyezte a hangsúlyt. A csőd szélét is megjárt, egykor hatalmas fényképezőgép gyártónak számító vállalat, miután leépítette a fotózással kapcsolatos üzletágait a mobil piacon igyekszik megtalálni önmagát.  

Most egy Kodak márkanevű androidos tabletet terveznek, amit persze nem az amerikai cég gyárt majd, hanem kiadták bérmelóba a francia Archosnak. Utóbbit elérhető árú mobiljairól és tabletjeiről ismerhetjük, melyek itthon is kaphatók. Egyelőre még csak a megállapodás híre és a tervezett piacra kerülés (2017 nyara) időpontja szivárgott ki, a tablet adatairól nem sokat tudni. Annyit azért igen, hogy a európai piacra szánják, egy 8 megapixeles kamera lesz a hátlapján és előre telepített fotó-, valamint videó alkalmazásokkal kerül forgalomba.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr9812267990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Duplaxiii 2017.02.18. 11:10:21

Csak ezen pontosítanék, remélem csak figyelmetlenségből írtad:
"az egykori fényképezőgép gyártó"
Mert nem egykori, hanem ma is az.
Ha meg az eredetre célozttál, akkor meg a cég nem fényképezőgépekkel kezdte.
Érdemes utánaolvasni, tanulságos.
Kis pontatalanság ugyan a jelződ, de a Kodak - más korszakos céghez hasonlóan - megérdemel annyi "tiszteletet", hogy nem tekintjük ostoba mobilkategória szereplőnek.

Szabványok 2017.02.18. 11:28:57

@Duplaxiii: A Kodak fényképezőgéppel kezdte. Az ő találmánya a box-gép. "Ön csak kattint és minden a mi dolgunk."
De aztán áttért a filmekre. Évtizedeken keresztül a Kodak volt A filmgyár. Halivúdtól a magyar fotóamatőrökig mindenki Kodak filmet használt. (Vagy szeretett volna használni.) A Kodachrome fogalommá vált, épp úgy, mint a Tri-X.
A filmgyártás bealkonyulásakor a Kodak megpróbált profi DSLR-eket csinálni.
Bukás.
Azóta szenved, szenved és szenved. Ma egyetlen értéke, hogy a "Kodak" és az "Eastman" nevet sokan ismerik. Kb. ott tart a Kodak, mint a magnetofon kitalálója a Telefunken, vagy a Grundig, vagy a MacIntosh, vagy hogy a fotózásnál maradjunk a Contax. (Ja, a Contax már fel is szívódott.)
süti beállítások módosítása