A fotó fényesebbik fele

Lapos a Nikon pénztárcája

2017/02/16. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Egy fényképezőgép sorozatuk áldozatul esik a pénztelenségnek.

nikon_cameras.jpg

A 2016-os üzleti év első háromnegyedének számai alapján komoly anyagi gondokkal küzd a Nikon. Tavaly április eleje és év vége között közel 30 millió japán jen volt a veszteségük, a 2017 márciusában záruló üzleti év végére pedig 48 millió jenes mínuszt jósolnak, de egyesek szerint az 50 milliót is meghaladhatja. 

A cég tavaly év végén kb. 1000 dolgozójának mondott fel, most pedig bejelentették, hogy törlik a 2016 nyarán megjelent DL kompakt fényképezőgép sorozatukat. Az 1"-os szenzorral szerelt DL modellek a csúcskompakt szériában indultak versenyre, de ezek szerint nem voltak sikeresek.

Több fotózással foglalkozó híroldal és blog már temeti a céget, de ez egyelőre még túlzásnak tűnik.Mindenesetre reméljük, hogy a forrásaik átcsoportosításával sikerül úrrá lenniük a pénzügyi zavaron.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr8012266184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása