A fotó fényesebbik fele

Hangvezérléssel kísérletezik az Adobe

2017/01/12. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Csak el kell magyaráznunk a szoftvernek, mit szeretnénk módosítani egy fotón.

adobe_speech_control.jpg

Néhányan talán emlékeznek a rövid életű Adobe Photoshop Touchra. A mobilos képszerkesztő egyik nagy hátránya volt, hogy nem nagyon tudott elszakadni a számítógépeken megismert képszerkesztő kezelőfelülettől. Talán e hibából okulva az Adobe most egy minden eddiginél egyszerűbb képszerkesztő módszeren dolgozik, hangalapú vezérléssel. A mellékelt videó szerint ez végtelenül egyszerű, ráadásul a felhő-alapú Natural Language rendszer úgy tűnik képes felismerni a normál beszédet.

Persze a videóban csak néhány egyszerű szerkesztési lépésre vetemednek, mint a kép vágása, forgatása és mentése, de a fejlesztők jelenleg azon dolgoznak, hogy sokkal összetettebb műveletek is megoldhatók legyenek parancs szavakkal.

Nem biztos, hogy a közeljövő, de hosszabb távon talán a Photoshopban is látni fogunk ilyesmit. Mindenesetre egyszerűbb mobilos szerkesztőkben már most el tudnám képzelni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr5212120131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása