A fotó fényesebbik fele

Olcsó kínai halszem MILC-ekhez

2017/01/10. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

Legfeljebb APS-C szenzoros rendszerkompaktokhoz ajánlják a Meike 6,5mm F2 halszem objektívet.

meike_6mm-fisheye.jpg

Canon, Fujifilm, Olympus, Panasonic és Sony MILC fényképezőgépekre jelenik meg a kínai Meike újdonsága, egy 6,5mm-es gyújtótávolságú, 1:2,0-es fényerejű halszem. Legfeljebb APS-C szenzoros gépeken lesz használható és csak kézi élességállítás lehetséges, de mindezért kárpótol a 190 fokos látószög és a baráti ár, hiszen 150 dolláros árcédula fityeg majd rajta. Mindezért egy elülső és hátsó védősapka, valamint egy tisztítókendő jár mellé tartozékként.

A 6 lencsés kis objektív mérete és tömege is elég visszafogott lesz, hiszen mindössze 300 grammot nyom. Belsejében 9 rekeszlamella található, a rekeszérték pedig F2 és F22 között állítható (szintén manuálisan). Ha közel szeretnénk merészkedni a témához, akár 5 cm-ről is élességet állíthatunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr3212113779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása