A fotó fényesebbik fele

100x-os zoom a Canontól?

2016/12/08. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Még csak ötlet, de komoly!

canon_100x_zoom_patent.jpg

Az állandóan új szabadalmak után kutató, japán Egami blog szúrta ki, hogy a Canon egy új találmányára kapott engedélyt hazájában. A 3,8-380mm F2,3-7,0 objektívet jegyeztették be, ami két érdekességet is tartogat, az egyik, hogy a gyújtótávolságából ítélve 100x-os zoomátfogást kínál, a másik pedig, hogy ehhez képest egész kedvező kezdő fényerőt (1:2,3) kínál nagylátószögnél.

Az objektívet 1/2,3"-os szenzorokhoz, vagyis hagyományos kompakt/bridge fényképezőhöz tervezték, ami azt jelenti, hogy ezeken a gépeken 20-2000mm-nek megfelelő képkivágásunk lenne.

Természetesen a megjelenésről még semmi infó, sőt az sem biztos, hogy valaha megvalósul, de ha így lenne az eddigi legnagyobb zoomátfogású fényképezőgépet kapnánk. A jelenlegi rekord 83x-os optikai zoom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr8712032667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása