A fotó fényesebbik fele

Szempillantás alatt lepereg előtted 32 év

2016/11/30. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

A Google Earth Timelapse szolgáltatásával a magasból figyelhetjük a világ változását.

google_earth_timelapse.jpg

Frissítette timelapse szolgáltatását a Google, mely az népszerű Earth modulhoz csatlakozik és ahhoz hasonlóan az egész világot lefedi. Akár saját lakóhelyünk fölé görgetve, max 32 évet repülhetünk vissza az időben, és végignézhetjük, hogyan változott a környék. Egy alsó csúszkával válthatunk az évek között, egészen 1984-ig utazva a múltba, sőt lassabb-gyorsabb videó lejátszást is bekapcsolhatunk, ha timelapse mozgóképként akarunk szörfözni az időben.

Persze a 80-as 90-es években még nem volt olyan szuper a műhold technológia, úgyhogy a 25-30 évvel ezelőtti "légi" képek felbontása még elég gyenge. Épp ezért nem is tudunk olyan közel menni a tereptárgyakhoz, mint a jelenlegi Google Earth-ben. Az tehát bajos lesz, hogy visszanézzük, amikor 1991-ben megépült kedvenc kiskutyánk vityillója a kertben, de településünk szűkebb környezetéről elég sok érdekesség visszaidézhető. 

A Google Earth Timelapse itt érhető el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr4412010862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása