A fotó fényesebbik fele

Két kilométerről levadássza a renitens drónokat

2016/11/30. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

A DroneGun ráadásul egy nagyon kíméletes fegyver.

dronegun.jpg

Az egyre szaporodó drónok néha komoly veszélyt jelentenek. Gondoljunk csak a repterek környékére, ahol nagy gondot tud okozni egy bepofátlankodó, apró repülő masina is. Ártalmatlanná tételükre mindenféle drasztikus és kevésbé erőszakos megoldással kísérleteznek, a betanított sasoktól az elfogó hálón át az egyszerű lelövésükig.

A DroneShield cég DroneGun nevű terméke csak nevében fegyver, és annyiban, hogy hasonlóan kell használni, mint egy vadászpuskát. A drónra irányozva azonban, és "elsütve" nem megsemmisíti, hanem szép lassan lehozza azt átvéve felette az irányítást. Háromágú hatalmas antennája blokkolja a drón rádiójelét és átveszi felette az irányítást vagy visszaküldi kiindulási pontjára.

Nem ez az első, ilyen módon működő eszköz, de ez eddig a legnagyobb hatásfokú. Akár 1,9 km-ről is képes parancsolni a renitens, rádiójel vezérlésű repülő szerkezeteknek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr9512010932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása