A fotó fényesebbik fele

Gyűlnek a Fujifilm pletykák, csak új gép nincs

2016/11/29. - írta: Budai Petur

(Pletyka)

Tovább várhatunk az A-sorozat bejelentéseire, egy új gépet viszont a jövő év elejére jósolnak.x-a10_front.jpg

A belépő kategóriás Fujifilm X-A10 annyira biztos, hogy bő egy hete a tuti termékfotói és adatai is bejárták a világot, többek között én is írtam róla. Úgy néz ki egy darabig még várnunk kell a hivatalos bejelentésére, mivel állítólag minőségi problémák merültek fel a gyártásnál. Egész pontosan a 180 fokban felhajtható LCD visszahajtás után nem fekszik fel pontosan a hátlapra. A nagyon esedékes bejelentés ezért várat magára, és december eleje előtt valószínűleg nem is ejti meg a gyártó.

Az egy lépéssel komolyabb X-A3-at viszont már a nyár végé bejelentették, sőt már a boltok is megkapták, viszont hasonló minőségi gondok miatt vissza kellett hívni az első szériát. Egy szoftveres probléma is felmerült a kitobjektív rekeszvezérlésével kapcsolatban, amit valószínűleg majd egy firmware-rel orvosol a Fujifilm.

De, hogy valami jobb hírt is mondjak (már, ha jó hír egy pletyka), akkor jövő februárra jósolják az okosok a Fujifilm X100F-et. A fix gyújtótávolságú, nem cserélhető objektívvel szerelt nagyszenzoros kompaktba egyesek a profi modellekben is használt, 24 megapixeles, APS-C méretű X-Trans CMOS III szenzort álmodják, de konkrétumok még nem ismertek a gépről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr7712009568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása