A fotó fényesebbik fele

Mobilból csinál szkennert a Google

2016/11/16. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

A PhotoScan alkalmazással viszonylag könnyedén digitalizálható a régi családi fotóalbum.google_photoscan.jpg

A Google szerint a szkennerek ideje lejárt, és valóban elég macerás a fél íróasztalt elfoglaló képolvasóval szép komótosan bedigitalizálni a család régi papírképeit. A Photoscan, ha nem is jobb minőségű, de egy fokkal talán kényelmesebb megoldás erre. Egyelőre Android és iOS rendszerekre tölthető le ingyenesen.

Telefonnal papírképet fényképezni? Nagy ötlet! Fakadhatnánk ki rögtön, de jobban belegondolva nem is olyan egyszerű dolog, hiszen egyenletes megvilágítás kell a csillogásmentes végeredményhez. A szkennerek titka is ez.

A PhotoScan mindezt egy nagyszerű módszerrel oldja meg.  Nem egy képet kell csinálnunk, hanem ötöt. Egyet középen, további négyet pedig a fotó sarkaira húzva a kamerát. Így a hátsó LED okozta csillogás minden képen máshol jelentkezik, és egyesítésükkel kiiktathatók a végső fotóról. A végeredmény egy szép egyenletesen megvilágított kép, amit aztán elforgathatunk, vagy tetszés szerint vághatunk.

Innen töltheted Androidra, innen pedig iOS-re.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr611965575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csb 2016.11.18. 14:48:40

A kerdes, hogy melyik lesz szebb: az ot okostelefonos fotobol osszegyurt, vagy az egy szken? Hajlok ra, hogy az egy szken, mert az megiscsak egyenletesebb, es raadasul ki is simitja a kepet, amit szkennelek. Ez a sejtesem.

Tapasztalata van valakinek?

Budai Petur 2016.11.18. 15:10:35

Kipróbáltam egy képen. Egy olcsó síkágyas szkenner jobb, ez viszont nagyon kéznél van.
süti beállítások módosítása