A fotó fényesebbik fele

Kalapács alá kerül az első Nikon

2016/10/26. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

50 millióval a zsebben lesz esély a vételre.
nikon_i_1948.jpg

A fotócikk árverésekben legnagyobb névnek számító, osztrák WestLicht most a világ eddig ismert legelső Nikon fényképezőgépét viszi vásárra, egy 1948 áprilisában kiadott Nikon I-et.

A közel 70 éves távmérős fényképező nagyon alacsony gyártási számot visel, így valószínűleg a harmadik példány volt a első modellsorozat megjelenésekor. Jelenleg ez az ismert legkorábbi, még létező példány - egyben az első Nikon márkájú fényképezőgép - melyhez eredeti kitobjektíve (Nikkor-H 2/5 cm) és bőrtokja is alaptartozék. Az árverést végző cég szerint B+ állapotban van a szett, mely nem lesz valami olcsó: 90 000 euro lesz a kikiáltási ára, de a várakozások szerint 160-180 ezerig (50-55 millió Ft) is felkúszhat a licit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr10011840159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása