A fotó fényesebbik fele

Mögénk lát a brutális halszem

2016/10/19. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

Mikro 4/3-os rendszerhez készül a fisheye objektív.

entaniya_fisheye_250_mft.jpg

A japán Entaniya Fisheye 250 objektív minden eddigi MILC halszem optikát felülmúl. Nem csak méretben, de látószögben is. Elméletileg 250 fokot lát minden irányban - vagyis kissé a fotós mögé - a gyakorlatban azonban ezt az érzékelő mérete korlátozhatja.

Az új halszem objektív Mikro 4/3-os gépekhez készült, vagyis elsősorban az Olympus és Panasonic rendszerkompaktjaira tehetjük, de például a BlackMagic kisebb 4K kameráira (pl. Micro Studio) is ajánlják. Háromféle gyújtótávolsággal lesz kapható, 2,3, 3 és 3,6 mm-es kivitelben, némileg eltérő képmérettel. A kisebb gyújtótávolságú változatok 2,8-as a legnagyobb 4-es fényerejű.

Az Entaniya Fisheye 250 méretben és árban se semmi. Védősapka nélkül 1,6 kiló, az év végi megjelenésekor pedig 388 ezer japán jent (~1,05 millió forintot) kérnek majd érte.

entaniya_fisheye_250_pic.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr6111822779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása