A fotó fényesebbik fele

Steve Jobs a fotózás nagy nevei között

2016/08/22. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Bekerült a Fotográfia Hírességeinek Csarnokába.steve_jobs_iphone.jpg

Az Apple alapítója is tagja lett a fotográfia nemzetközi nagyjait tömörítő International Photography Hall of Fame-nek. Ezt az intézmény fennállásának 50. évfordulóján jelentették be.

Steve Jobs az iPhone és annak fotózásra gyakorolt hatása miatt érdemelte ki ezt az elismerést. Az indoklás szerint:

"Steve Jobs amerikai feltaláló és cégvezető, az Apple egyik alapítója volt, aki azt a világ leginnovatívabb cégévé tette. Steve olyan termékek létrehozásában segédkezett, melyek forradalmasították az alkotók világát és a tervezők, filmesek, zenei producerek, valamint fotósok elengedhetetlen eszközeivé váltak.”

“A fotográfia iránti szenvedélye mind munkájában mind magánéletében megnyilvánult. Legnagyobb adománya a művészet és a világ számára az iPhone, mely kevesebb mint egy évtized alatt megváltoztatta a fotóművészetet és az ipart.”

Az első iPhone-t 2007-ben jelentették be, és néhány éven belül az általa elindított okostelefon forradalom éreztette hatását a fotótechnika terén is.

Az iPhone napjaink legnépszerűbb "fényképezőgépe". A Flickr fotómegosztó statisztikája szerint 2010-ben még a negyedik legnépszerűbb fényképező márka volt az Apple, 2014-re viszont átvette az elsőséget az addig magasan vezető Canontól.

iphone_6.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr5811357796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása