A fotó fényesebbik fele

Ritkít a Panasonic

2016/07/25. - írta: Budai Petur

(Pletyka)

Ésszerűbb fényképezőgép típusneveket várhatunk tőlük.panasonic_gx8.jpg

Meg nem erősített hírek szerint a Panasonic hamarosan törli két MILC szériáját, és egyszerűbb típusszám kiosztást tervez használni. 

A japán cég jelenleg ötféle rendszerkompakt szériát forgalmaz: G, GX, GH, GF, GM. Ezek közül az utóbbi kettőt, vagyis a GF és a GM sorozatot valószínűleg beszünteti majd. Helyettük a GX típusnév jelöli majd a kisebb vázzal rendelkező fényképezőgépeiket. A G sorozat továbbra is a normál, markolatos, keresős kompaktok, a GH pedig a csúcskategória megnevezésére szolgál a jövőben.

Ezen felül a számozás is változhat. Eddig nagyjából egyesével lépdelt a gyártó a típusszámok lépcsőjén, ezután azonban a gépek számjegyeinek száma az adott modell kategóriáját is jelölik, nagyjából mint a Canon DSLR gépeknél. Vagyis az egy számjegyes modellek a profi gépek, a két számjegyesek a haladó/félprofi, a három számjegyesek az amatőr, a négy számjegyű típusok pedig a kezdő fotósokat célozzák meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr678913498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása