A fotó fényesebbik fele

Megveheted Jackie Kennedy felszerelését

2016/07/19. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Egy fényképezőgép kit és további két objektív kerül kalapács alá.jackie_kennedy-camera3.jpg

Tudtad, hogy az egykori elnökfeleség, Jacqueline Kennedy Onassis szenvedélyes fotós volt? 1951-ben, nem sokkal lediplomázása után került a Washington Times-Heraldhoz, ahol ő volt a "Kíváncsi fényképezőgépes lány". Újságírói pályafutása alatt fotóanyagot készített Dwight D. Eisenhower beiktatásáról és II. Erzsébet koronázásáról is. J.F. Kennedyvel 1952-ben ismerkedtek meg és bő egy évre rá házasodtak össze. A United Press szalagcíme szerint:"Kennedy szenátor - elmondása szerint - elveszi az ex-fényképezőgépes lányt". Mrs. Kennedy (később Onassis), férje tragikus halála után is a fotózás híve maradt, ahogy azt sok kép bizonyítja.

Most az autogramokkal és egyéb relikviákkal foglalkozó JG Autographs vitte vásárra Jackie egy fényképezőgépét (alap objektívvel), valamint két további optikát. A gép egy 1965 és 68 között gyártott Leicaflex SL kisfilmes tükörreflexes fényképező, tehát nem a fenti korszakából hanem későbbről származik.A hozzá való Summicron-R 50mm-es objektívvel 9 ezer dollárt (2,56 millió forintot) kérnek érte. Megvehető továbbá a gépre való, 1962-es kiadású Nikon Nippon Kikkor-S Kogaku Auto 1:2.8 f=35mm objektív, illetve egy másik (?) Summicron-R 1:2/50mm-es Leica objektív is. Ezek külön-külön 2500 és 2750 dollárba kerülnek.

jackie_kennedy_camera.jpg

jackie_kennedy_camera2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr928900922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása