A fotó fényesebbik fele

Látod a kocsit ezen a képen?

2016/06/23. - írta: Budai Petur

(Ezt figyeld!)

Hát a hímzett logót az anyósülésen?bentley_53gigapixel.jpg

Pedig a Bentley szerint ez a világ legkülönlegesebb autó fotója. És, hogy mitől az? Ez egy 53 gigapixeles kép. Nem mega, giga...53000 megapixel! Szóval ha ellátogatsz a Bentley weboldalára, akkor nem csak egy méregdrága kocsira zoomolhatsz a hídon, de akár a bőrülés varrására is. A gond csak az, hogy máshová nem tekingethetünk a képen.

6 hónap volt csak a fotó megtervezése, 6 nap pedig annak a 700 felvételnek az elkészítése, melyből aztán 2,5 hónap alatt állt össze ez a nagy kép. A fotó a NASA panoráma összefűző technológiájával készült, de enélkül is sejteni lehet, hogy minimum fellőtték a marslakóknak, hogy "figy', tegyétek már ezeket össze!". A végeredmény 4425x nagyobb, mint egy átlagos mobilfotó. Valljuk be, igazából csak egy ügyes reklám, de annak elég kreatív.

A kép itt érhető el. A zoomolás azt hiszem egyértelmű lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr958835716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása