A fotó fényesebbik fele

Faragtak a Nikon D5 videó képességén

2016/06/23. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Hosszabb snittek készülhetnek és elektronikus rázkódáscsökkentés is bekapcsolható lesz az új firmware-nek köszönhetően.nikon_d5.jpg

A Nikon egy komolyabb szoftverfrissítést adott ki jelenlegi csúcsgépéhez a D5-höz, mely új funkciókkal gazdagítja a gépet. Eddig 3 perc volt a készíthető leghosszabb 4K mozgókép, de a firmware telepítése után 29 perc 59 mp-re növekszik ez az idő. Ezen kívül elektronikus VR lehetőség is bekapcsolható, bár erre csak Full HD felbontás esetén lesz mód.

A fotó mód is kap két extrát. Az egyik a 9-pontos dinamikus AF mód bevezetése, mely még több lehetőséget ad a kezünkbe a témakövetésnél. A másik a villódzás csökkentés (flicker reduction), ami a mesterséges fényforrások által okozott expozíciós eltéréseket küszöböli ki sorozatképek esetén.

A Nikon D5 v1.10 firmware itt tölthető le ingyen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr778835674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása