A fotó fényesebbik fele

Tangózni is tud a Lenovo Phab2 Pro

2016/06/13. - írta: Budai Petur

(Mobil)

A Tango már nem csak egy tánc, hanem egy új, mobilos virtuális valóság technológia is.lenovo_phab2_pro.jpg

A napokban bejelentett Lenovo Phab2 Pro lesz az első mobil, ami már használja a Google által fejlesztett Project Tango technológiát, mely kameráival és egyén érzékelőivel képes a környező tér teljes feltérképezésére és azt kiterjesztett valósággal (AR) kapcsolatos játékokhoz és egyéb alkalmazásokhoz felhasználni. A gyakorlatban például le tud követni egy mozgó témát, felismerhet egy helyszínt (mondjuk a szobánkat), illetve képes a környezet 3D térképének megalkotására is.

A telefon ehhez normál hátlapi kamerája mellett egy mozgásérzékelő kamerát és egy mélységérzékelő szenzort is bevet. A hátsó kamera egyébként 16 megapixeles, elöl pedig egy 8 megapixeleset találunk. 

A telefonban a Qualcomm Snapdragon 652 chipkészlete dolgozik 4GB RAM, 64 GB belső tárhely, és Android 6.0 oprendszer társaságában. Az IPS kijelző QHD (1440p) felbontású és 6,4"-os. A készülék ujjlenyomat olvasót is kapott, akkumulátora pedig 4050 mAh-ás.

Mindezt 500 dollár körül szerezhetjük be augusztustól. Ekkor nyílik meg az új technológiát használó szoftverekkel teli Tango Appo Store is, melyben kezdetben kb. 25 alkalmazás lesz elérhető, de az év végére 100 környékéra szeretné bővíteni a Lenovo.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr698805322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása