A fotó fényesebbik fele

Kevés a mobilos kamerád? Toldd meg egy másikkal!

2016/06/07. - írta: Budai Petur

(Mobil)

Dupla optikás 3D kamerát csinál mobilunkból a kis kiegészítő.eye-plug_3d_camera.jpg

A virtuális valóság eszközök lassan a mobilos világba is beszivárognak. Ugyan a 3D videók nem adnak valódi VR élményt, de ugyanolyan olcsóbb vagy drágább telefonos nézőkét használhatunk hozzájuk, mint a virtuális térben való bóklászáshoz.

Csakhogy a 3D videókhoz két kamera, vagy dupla optikás felvevő kell, az meg nincs minden mobilban. Ebben segít a Weeview Inc. Eye-Plug 3D nevű apró kiegészítője. Ez gyakorlatilag egy plusz kamera, amit androidos telefonunk USB aljzatára csatlakoztathatunk és a mellékelt szoftverrel már mehet is a sztereó 3D filmezés. 

Egyelőre még csak a prototípus van kész, de gyártója úgy terezi, hogy 35 dollárért adja majd a pótkamerát, és elkészíti az iPhone változatot is. A megjelenési idő viszont még nem ismert, ahogy az sem, hogy lesz-e belőle hagyományos mikro USB csatlakozós változat, mert a reklám videóban USB C-típusú modell látható, ami csak az újabb és drágább telefonokon való használatát tenné lehetővé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr778787356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása