A fotó fényesebbik fele

Amikor a fotós is beszáll

2016/06/02. - írta: Budai Petur

(Ezt figyeld!)

Jobb híján a felszerelésével.

hockey_lens.jpg

A sportfotózás sem leányálom. Amellett, hogy felelősségteljes hivatás, sokszor komoly fizikai munka is. Na nem annyira strapás, mint a pályán lévők dolga, de előfordul, hogy a fotós is beszáll a meccsbe. Ha mással nem, hát a felszerelése egy-egy darabjával.

Például a tegnapi Stanley kupa döntőn, ahol a Pittsburgh Penguins játszott a San Jose Sharks ellen. A pályát övező plexi védőfalon kis lyukak vannak kialakítva, ahol a fotósok kidughatják optikáikat a jobb minőség és szög érdekében. A tegnapi meccsen egy kisebb belemenésnél a pályán landolt az egyik fotós objektíve, amit az egyik játékos még tovább is pöccintett. Íme:

Amúgy az eset egyáltalán nem egyedi. Az NHL-ben viszonylag gyakran landolnak fotós kiegészítők a pályán, köszönhetően ennek a lyukas plexi kialakításnak és a fotósok ügyességének.

Tavaly egy napellenző repült a pályára, amit a kommentátor első nekifutásra magabiztosan "pohártartónak" azonosított: 

 Két éve egy floridai meccsen szintén egy objektív eset áldozatul a közeli testharcnak:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr698769718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása