A fotó fényesebbik fele

Nagy jövőt jósolnak a drónoknak

2016/05/25. - írta: Budai Petur

(Piac)

Bár rövid távon olyan nagy jóstehetség nem kell hozzá.dji_phantom4.jpg

A Radiant Insights üzleti portál szerint 2022-ig bezárólag 21,5 milliárd dolláros piaca lehet a kamerás , fogyasztói felhasználásra szánt drónoknak. Az iparág jelenleg 2 milliárdos üzlet, vagyis hat éven belül több mint tízszeresére növekedhet.

A kamerával (vagy anélkül) szerelt kis repülő szerkezetek már most rendkívül népszerűek, függetlenül az egyre szigorúbb törvényi szabályozásuktól. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a piac egyik legismertebb gyártójának, a kínai DJI-nak bevétele, mely elérte az 1 milliárd dollárt, megduplázva az előző évit.

Az elemzés szerint a jövő a DJI legutóbbi Phantom modellje irányába mutat, melynek kamerája nem csak képanyag rögzítésére alkalmas, de látott képe alapján a gép folyamatosan elemzi a helyzetét, automatikusan kikerüli a tereptárgyakat, vagy követi a kijelölt objektumot. A közeljövőben valószínűleg még több hasonló, akár teljesen, vagy részben automatikus drón jelenhet meg, melyek akár mobiltelefonról is könnyedén vezérelhetők, sőt az automatizmus még szélesebb tömegek számára teheti vonzóvá ezt a hobbit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr358745472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása