A fotó fényesebbik fele

120 megapixeles DSLR-t mutogat a Canon

2016/05/23. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Lesz belőle kereskedelmi forgalomba kerülő gép is?

canon_120mpx_camera2.jpg

A Sanghaiban megrendezett Canon Expo 2016-on egy igen érdekes fényképezőgépet szúrt ki a DCfever.com. A japán DSLR óriás egy 120 megapixeles fényképezőgép koncept változatát állította ki néhány képpel egyetemben. A gép részletes technikai adatai a felbontásán kívül nem ismertek. A kiállított képek Exif adataiból látszik, hogy legnagyobb felbontásban 13248 x 8832 pixeles (117 Mpix) képeket készít, mely RAW formátumban több mint 214 megabájt, így egy 8 GB-os memóriakártyára negyven darabot sem menthetünk belőle. A gépet egy EOS 5Ds vázba építették, melyen nem volt típusjelzés, ezek szerint fullframe szenzoros készülékről van szó.

Hogy ez egy jövőben megjelenő fényképezőgép előzetese, vagy csak erőfitogtatás, hogy "Mi ilyet is tudunk!", az egyelőre kérdéses. Most úgy tűnik, hogy az utóbbi, mert ha konkrét termékkel akarna előrukkolni a japán cég, akkor típusszámmal együtt promózta volna a gépet, és nem koncept fényképezőként.

Mindenesetre a Canon már több mint 5 éve is megszellőztette, hogy dolgoznak egy 120 megapixeles szenzoron.

canon_120mpx_camera.jpg

(forrás: dcfever.com)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr778740118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása