A fotó fényesebbik fele

Kamera, ami más fotóit "csinálja"

2016/05/20. - írta: Budai Petur

(Ezt figyeld!)

Csak egy művészeti projekt a farost kamera. Szóval nem kell megijedni, hogy ez a fotózás jövője.le_myope_camera.jpg

Egy párizsi vizuális művész kreálmánya az alábbi videóban látható fényképező doboz. Igen, jól látod, farostlemez a külseje, belül pedig egy apró Raspberry Pi 2 számítógép dolgozik a hozzá csatlakoztatott mini kamerával. A kamerát Le myope-nak, azaz rövidlátónak nevezte el.

Az érdekesség még sem annyira ez, hanem inkább a készülék funkciója. Ez a fényképezőgép ugyanis nem csinál saját képet. Használata nagyjából ugyanaz, mint bármely más ilyen gépé. Becélozod vele a témát, amit a hátsó,4,3"-es LCD-n ellenőrizhetsz, megnyomod a kioldó gombot...és vársz. Az eredmény pedig nem egy saját fotó, hanem a látottakhoz leginkább hasonlító kép a Google képtárából. A gép a Google képkeresőjének téma összehasonlító funkciója segítségével kikeresi a fotózott látványhoz legjobban hasonlító fényképet.

Így legalább nem érhet minket az a kritika, hogy mi értelme volt elkészíteni egy fotót, hisz mások már megcsinálták.

Le myope: a similar images Raspberry Pi camera from Johnny on Vimeo.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr258734148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása