A fotó fényesebbik fele

Jöhet a Pentax K-70

2016/05/19. - írta: Budai Petur

(Pletyka)

Hamarosan bejelenthetik a tükörreflexes fényképezőgép utódját.pentax_k-50.jpg

Sok infó még nincs róla, de egy koreai telekommunikációs ügynökség (RRA) regisztrációi között már kiszúrták a Ricoh készülő új gépét a Pentax K-70-et. Az új modell a K-50 (fenti képünkön) utódja lehet, mely a cég alsó-középkategóriás DSLR fényképezőgépe és már három éve forgalomban van. A Pentax K-70 a várakozások szerint talán a nyáron, de legkésőbb az őszi Photokinán kerülhet bejelentésre.

Elődje 16 megapixeles APS-C szenzort kapott, mely helyett szerintem egy 24 megapixeles, hasonló méretű látszik esélyesnek. Valószínű, hogy meghagyják a K-50 por- és cseppálló kivitelét és 100%-os lefedettségű pentaprizmás keresőjét is, emellé valószínűleg több AF pontot tartalmazó, érzékenyebb fókuszrendszer és gyorsabb sorozat kerülhet. A videó képességet ebben a kategóriában nem hiszem, hogy FullHDS fölé emelik, de a 30  helyett 60 fps-es frissítési sebesség szinte tutinak látszik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr598732892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása