A fotó fényesebbik fele

Vallatták a Panasonic 100-400mm-es optikáját

2016/05/04. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Kompakt mérete mellett nyújt profi természetfotós élményt a gyújtótávolság bajnok optika.

panasonic_100-400mm.jpg

stevehuffphoto.com-on teszt jelent meg Bob Towery tollából, aki sok időt töltött a Panasonic legújabb büszkesége, lánykori nevén a Leica DG Vario-Elmar 100-400mm F4-6,3 ASPH. POWER O.I.S. objektív társaságában. A végeredmény egy igen részletes kivesézés lett, rengeteg mintaképpel és persze a tapasztalatokkal. A teszthez egy Olympus OM-D E-M5 Mk II gépet használt.

Az objektív egyébként a leghosszabb gyújtótávolságú ami Mikro4/3-os gépekre eddig megjelent. A rendszer szenzorméretéből adódóan kisfilmes értéken 200-800mm-es gyújtótávolságot kapunk meglehetősen kis méretben. Az optika talán az első, de mindenképpen a legjobb természetfotós kiegészítő a 4/3.os gépekhez, egy UD és két ED lencsetaggal, POWER O.I.S. stabilizátorral, és időjárásálló szigeteléssel megtámogatva.

Ára jelenleg 1800 dollár (~490 ezer Ft) körül alakul.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr798684948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása