A fotó fényesebbik fele

iMac-et vert a PC

2016/04/28. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

RAW képek feldolgozásában gyorsabb egy drága PC, mint a hasonló árú iMac.

imac.jpg

Az slrlounge.com tesztelői kíváncsiak voltak melyik platformon érhetünk el gyorsabb képfeldolgozást: egy 4 ezer dolláros iMac-en, vagy egy ugyanilyen árú, és nyilván minőségi alkatrészekből összeállított PC-n?

A vízhűtéses PC-be egy Intel i7-5960X processzor került, melyet 3 GHz-ről 4,5-re húztak, valamint 64 GB RAM, egy Samsung 850 EVO 1 TB-os háttértár és egy GeForce GTX 980 Ti videókártya. Mindez egy Windows 10 oprendszerrel. Az ára közel 4400 dolláron állt meg. 

Az iMac ugyenezért az összegért szintén egy i7-es procit tartalmazott 4 GHz-en ketyegve, valamint 32 GB RAM-ot, 1TB flash háttértárat és egy Radeon R9 M395X grafikus kártyát.

A két gépet az Adobe Photoshop Lightroom RAW konverterrel próbálták ki, mely szereti megizzasztani a komolyabb számítógépeket is, hát még ha egy Canon EOS 5Ds 50megapixeles RAW fájljait kell feldolgoznia. Minden esetben 2-3x os ismételtek, és az alábbi eredményeket kapták:

  • 1121 db RAW kép importálása a háttértárról: a PC 114%-kal gyorsabb
  • a fenti képek Smart Preview (előnézeti) fotóinak legenerálása: a PC 26%-kal gyorsabb 
  • 114 kép közötti lépkedés: a PC 81%-kal gyorsabb
  • panoráma kép összefűzése 5db 50 megapixeles RAW-ból: előnézetben 57,9%-kal, végső összefűzésnél 35%-kal gyorsabb volt a PC

Az angol nyelvű teszt itt olvasható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr638670244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása