A fotó fényesebbik fele

DSLR-ekből él a Canon

2016/04/27. - írta: Budai Petur

(Piac)

Bevételei döntő része a tükörreflexes gépei eladásaiból származik.logo_canon.jpg

A Canon sok lábon álló gyártó, de mára bevételei jó részét a cserélhető objektíves biznisz teszi ki - kisebb részben az egyre erősödő MILC, jobbára a DSLR eladások.

A japán cég most tette közzé az elmúlt negyedéves pénzügyi eredményeit. Nos, nem túl fényesen zárt, ugyanis nettó bevételei 17,5%-kal apadtak.Mindennek számos oka van, de legerősebben a lézernyomtatók és a kompakt fényképezőgépek piacának gyengélkedése okolható. A Canon 12%-kal kevesebb fényképezőgépet adott el a legutolsó negyedévben, mely jórészt a 22%-kal alacsonyabb kompakt eladásoknak köszönhető.

A cserélhető objektíves gépek piaca még viszonylag erős, és mostanában kezdenek ráfeküdni a rendszerkompaktok eladására  is, melyekből Ázsiában elég szépen értékesít a gyártó. Legutóbbi középkategóriás DSLR gépük az EOS 80D is jó eladásokat produkál. Összességében a vállalat összes értékesítésének csaknem felét teszik ki a cserélhető objektíves gépek, nyereségének pedig 84%-át.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr58667150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása