A fotó fényesebbik fele

Samsung OLED lehet az új iPhone-ban

2016/04/15. - írta: Budai Petur

(Pletyka)

A koreai rivális szállítja a következő iPhone képernyőit?

iphone_6.jpg

Nem megerősített hírek szerint az Apple a közelmúltban rendelt 10 millió darab 5,5"-os OLED kijelzőt a Samsungtól, melyeket valószínűleg valamelyik következő iPhone-ban látjuk majd viszont. Okosok szerint az időzítés azt sejteti, hogy az alap 7-es széria utáni sorozatba (7s ?) kerülhetnek. Erről a lépésről egyébként már korábban is érkeztek pletykák, de egyrészt egy évvel későbbre várták, másrészt érdekes a váltás, hiszen a kijelzők terén az LG számított az Apple legnagyobb szövetségesének.

Az OLED kijelzők alkalmazásának talán az az indoka, hogy az utóbbi hónapokban előállítási költségük a TFT LCD-k gyártási ára alá esett. 2015 végén egy AMOLED gyártási költsége 17,1 dollár volt, míg az LCD 15,7-be került. 2016 elejére egy FullHD panel 14,3-ba, míg egy ugyanilyen méretű és felbontású LCD 14,6-ba kerül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr538630812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása