A fotó fényesebbik fele

A kutyádnak is lehet fényképezőgépe

2016/04/12. - írta: Budai Petur

(Ezt figyeld!)

Ha már az egész család kattintgat, miért pont a blöki maradjon ki? Ja, hogy nincs mutatóujja, amivel nyomkodhatná az expo gombot? Minek is az, ha van mit csóválnia?!

dog_camera.jpg

Még nem tudtam eldönteni, hogy április első napjáról itt maradt vicc, vagy valóság (esetleg alternatív dimenzió?) a Saatchi & Saatchi Madrid cég által köztudatba dobott kutya-fényképezőgép. 

Igen, ez tényleg egy fényképezőgép kutyáknak, és valóban a kedvencünk kezeli, bár nem teljesen akaratlagosan. Az állat hátára pántolható hátizsákról van szó, mely magában foglalja a kamerát, érzékelőt, 3G Wi-Fi modult és egy Raspberry feldolgozó modult. Működése azon a megfigyelésen alapul, hogy ha a kutya örül, akkor különleges testtartással és egyedi farokcsóválással fejezi ki boldogságát. Ezt a farokcsóválást ismeri fel a szerkezet érzékelője, mely utasítást ad a fényképezőgépnek, hogy készítsen képet a vidám eseményről. Nem ám akármilyen csóválás érzékelőről van szó, hiszen képes megkülönböztetni a boldog faroklengetést a mindennapostól, és csak az előbbi esetekben készít képet.

A 3G kapcsolat segítségével a fotó azonnal felkerülhet, na hová...hát persze, hogy az állat saját közösségi oldalára, sőt egy GPS is tartozik hozzá, mely rögzíti, hogy hol örült legtöbbször a kutyánk.Szóval az eb azonnal posztolja is a különleges pillanatot, bár arra még gondolom folyhatnak a kísérletek, hogy miként ír kommentet a kép mellé.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr638592364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása