A fotó fényesebbik fele

Lesz még egy Irix optika

2016/03/25. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

15mm nem elég, úgyhogy nagyobb látószöggel érkezik a profi tükörreflexes objektív tesója.

irix_lens.jpg

A TH Swiss AG pár napja mutatott be egy elég figyelemreméltó nagylátószögű optikát az Irix 15mm F2,4-t, melyet fullframe DSLR gépeken használhatunk majd Canon, Nikon és Pentax bajonettel.

Az Egyesült Királyságban most megrendezett The Photography Shown is kiállít a cég, ahol a látogatók egy másik készülő objektívet is kiszúrtak a vitrinekben. Úgy tűnik a második eresztés az Irix 11mm F4 lesz, valószínűleg ismét fullframe gépre, és reményeink szerint

A képek  alapján egyelőre annyi biztos, hogy ez is hasonlóan két kivitelben jelenik meg mint a 15mm-es (Blackstone és Firefly néven), a közelpontja 0,35 méter lesz, a legszűkebb rekesz F16, és megkapja a Neutrino lencsebevonatot. Remélhetőleg a most bejelentett testvérben beharangozott időjárásálló fémváz, fókusz-rögzítő, és kalibrálható fókusz is megmarad az újabb optikánál.

Megjelenése 2016 nyarára várható.

Képek: ITT (a galéria végén)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr48523898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása