A fotó fényesebbik fele

Samsung csúcsmobilban van a legjobb kamera

2016/03/21. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

A "kíméletlen", technológiai jellegű tesztjeiről ismert DXOMark weboldal szerint a Galaxy S7 Edge-ben találjuk a legjobb kamerát. Jelenleg.

samsung_galaxy-s7.jpg

A Samsung új csúcsmobilja fényképezés terén ugyanolyan pontszámot (88) ért el, mint a Sony Xperia Z5 és az előd, a Galaxy S6 Edge, de 88 pontos videó eredménye alapján hajszálnyival ezeknél is jobb, így pillanatnyilag első helyen tanyázik a tesztoldal mobilokat felvonultató listáján.

Állóképek esetében előnyei közé sorolták, hogy szép részletesek a fotói jó fényben, de gyenge megvilágításban is jók. Előnyének hozták fel a pontos expozíciót és jó dinamika tartományt, a gyors és pontos élességállítást és az alacsony zajszintet minden körülmények között. Szintén piros pontot kapott a kiváló vakujáért, mely minden helyzetben megállja a helyét.

Lehúzást érdemelt viszont, hogy nagyon nagy kontrasztkülönbségű helyzetekben könnyen kiégnek a csúcsfényes területek, illetve látható színhibát is produkál. Nem nyerte el a tesztelők tetszését az izzófénynél mutatott sárgás elszínezése sem.

Videó terén nagyon jónak értékelték a gyors, és szép témakövetéssel megáldott élességállítást, és a stabilizátort, ezen kívül a jó fényben szép részletes mozgóképeit, a színvisszaadását és expozícióját, illetve az alacsony zajszintjét. Viszont nem lehet valami büszke a sötétben produkált cakkos élekre, mosottságra és a főleg itt jelentkező színátmenet hibákra.

Mellesleg így áll most náluk a sorrend az első tíz helyen (persze nem teszteltek minden telefont):

  1.  Samsung Galaxy S7 Edge (88 pont)
  2.  Samsung Galaxy S6 Edge Plus, Sony Xperia Z5 (87 pont)
  3.  Samsung Galaxy Note V, Samsung S6 Edge (86 pont)
  4.  iPhone 6s Plus, Google Nexus 6P, Moto Droid Turbo 2 (84 pont)
  5.  LG G4, Moto X Style, Samsung Note 4 (83 pont)
  6.  iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, Blackberry Priv, Sony Xperia Z3+ (82 pont)
  7.  Samsung Galaxy S5, Sony Xperia M5, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z2 (79 pont)
  8.  Google Nexus 6, HTC One A9 (78 pont)
  9.  Nokia 808 Pureview (77 pont)
  10.  iPhone 5s, OnePlus 2, Sony Xpreia Z1 (76 pont)

Akit érdekel a teljes teszt, ITT olvashatja és kommentelheti.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr798509098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása