A fotó fényesebbik fele

Igényes objektív lesz az Irix 15mm F2,4

2016/03/21. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

Az ismeretlen gyártó tükörreflexes gépekre kínál, profi, nagyszerű kivitelű, ultranagy látószögű optikát.

irix_15mm.jpg

A svájci TH AG által gyártott Irix 15mm F2,4 Canon, Nikon és Pentax tükörreflexes gépekre lesz csatlakoztatható, köztük a fullframe szenzorosakra is, sőt kiváló optikai teljesítményét 50 megapixel fölötti felbontású gépeken is élvezhetjük majd: az alumínium-magnézium ötvözet házra vésett jelzések sötétben világítanak, a fókusz skála kalibrálható, a végtelen élességet enyhe kattanás jelzi, így nem kell rápillantanunk a jelölésekre, és kapunk egy kényelmes fókusz-rögzítési lehetőséget is. A napellenzőt úgy alakították ki, hogy a felhelyezett elforgatható szűrők is használhatók maradjanak és az már csak hab a tortán, hogy nem csak előre de hátra is behelyezhetők a filterek.

Ultranagy látószöget (110 fok) kapunk tehát szuper fényerővel, de az objektív különlegességei itt nem érnek véget. Kétféle változatban lesz megvásárolható: Blackstone és Firefly. Utóbbi esetében ergonomikusabban kialakított élességállító gyűrűt találunk, és valamivel könnyebb is lett az objektív.

Mindezek mellett talán egyértelmű is, hogy ez egy időjárásálló optika, a 9 rekeszlamellája lekerekített, és a becsillanást csökkentő neutrino lencsebevonat mellett több extra lencsetag - köztük több extra alacsony szórású, aszférikus és nagy áteresztő képességű - felelős a jó képminőségért. 

További adatai:

  • 15 lencse 11 csoportban
  • 3 db HR, 2-2 db ED és aszférikus tag
  • 28 cm-es közelpont
  • F2,4-22 rekesz tartomány
  • 95mm-es elülső szűrőmenet
  • 30x30 mm-es hátsó szűrő foglalat
  • 114 x 110 mm
  • Blackstone: 685 gramm (Canon), 653 g (Nikon)
  • Firefly: 608 gramm (Canon), 581 g (Nikon)

Árat és megjelenési időpontot még idén tavaszra ígért a gyártó.

(Frissítés 2016.03.23.: meg nem erősített infók alapján a Blackstone változat 700, míg a Firefly 550 euro lesz.)

Blackstone:

irix_15mm_2.jpg

Firefly: 

irix_15mm_4.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr168509434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása