A fotó fényesebbik fele

Méregdrága kamerával pumpolja a szelfiseket a Casio

2016/03/18. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Ázsiában veszik, mint a cukrot a Casio EX-TR sorozatát. Szinte bármennyiért.

casio_ex-tr70_2.jpg

Bár idehaza nem dönt eladási rekordokat, Ázsiában nagyon népszerűek a Casio fényképezőgépek és kamerák. Néhány éve kompakt téren minőségi típusokat tett le az asztalra a cég, bár az utóbbi időben nem igazán aktivizálták magukat. A szelfi viszont nagy divat, úgyhogy szükségét látták, hogy kihozzanak egy kimondottan erre a szabadidős tevékenységre tervezett termékcsaládot, az EX-TR szériát. Igazság szerint a sorozat 2011 óta él, és Ázsiában veszik mint a cukrot. Az EX-TR60 típus például 280 dolláros áron (mai árfolyamon ~77 ezer Ft) volt forgalomban, de annyian keresték, hogy használtpiaci ára ennek háromszorosára ugrott. Utódja, az EX-TR70 (bizonyos régiókban: TR600), 1100 dollár körüli áron kelleti magát az online shopokban.Egy kínai árösszehasonlító oldalon a Sony RX100 sorozattal azonos a népszerűsége, az ára pedig jóval meghaladja az új RX100 Mark IV-ét

Nézem az adatlapokat és vakarom a fejem, mert ha csak nincs arannyal futtatva a váz, és drágakövekkel kirakva az objektív pereme, akkor érthetetlen, hogy mégis mi kerül több mint 300 000 Ft-ba egy olyan fényképezőn, ami az alábbiakat kínálja:

  • 12 megapixeles, 1/1,7"-os CMOS szenzor
  • 21mm ekv. (fix) objektív
  • 1:2,8 fényerő
  • 4x digitális zoom
  • ISO80-3200 érzékenység
  • JPEG képformátum
  • FullHD, 30 fps videók
  • mono hangfelvétel
  • 3"-os, 921 ezer képpontos érintőképernyő
  • ~50 MB beépített memória (7 kép, vagy 26 mp FHD videó)
  • lítium-ion akku (kb. 220 kép vagy 50 perc videó egy töltéssel)
  • microSD kártyahely

casio_ex-tr70_3.jpg

A TR gépeken annyi a "szelfiség", hogy ugyanazon az oldalon van az optika, mint a kijelző (vagyis könnyedén átfordítható), van rajtuk két expo gomb, de mozgásra és érintésre is elsülnek, illetve egy kihajtható perem veszi körbe a gépet, mely akár fogantyúként is funkcionálhat, ha eltartjuk magunktól. Na, meg persze vannak benne automatikus arcsimító és fényesítő módok.

Az is beszédes, hogy a TR széria nem kezdő, haladó, vagy profi kategória a gyártó besorolása szerint, hanem Lifestyle. Szóval "It's a way of life". Értitek?!

casio_ex-tr70.jpg

Szó se róla, a Casiot ismerve biztos, hogy igényes fényképezőgépről van szó...kompakt viszonylatban. De ennyit közel sem ér egy ilyen képességű kütyü.

Úgy tűnik ezzel az 'sz'-betűs varázs szóval bármit el lehet adni bármennyiért.

(forrás: bokeh.digitalrev.com)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr128492446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása