A fotó fényesebbik fele

5x-ös zoomot tud az új dupla mobilkamera

2016/03/04. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

Nagyon úgy látszik, hogy a dupla hátsó kameráké a jövő (vagy a jelen) a mobil fotózásban. A Corephotonics is egy ilyen kamera modullal rukkolt elő.
dual250.png

A Hawkeye munkanevű kamera dupla optikát és két 13 megapixeles szenzort kapott, melyek segítségével akár 5x-ös optikai zoom is elérhető.

A két 13 megapixeles kép egyesítése egyéb előnyökkel is jár. Utólag beállítható az elhibázott élesség, 3D depth map hozható létre, emulálható a háttér erősebb elmosása, jobb zajszűrést tesz lehetővé, és jobb felbontást, ami a két kép összeolvasztásával akár 21 megapixeles is lehet. A kamera hatásos optikai stabilizációs is kínál álló-, és mozgóképnél egyaránt. A modul ráadásul elég vékony is, sőt 5,4 mm-es méretével vékonyabb az eddigieknél. 

A cég korábban már bemutatott egy hasonló megoldást (fenti képünkön), de az 3x-os zoomot tudott. Ezeket a modulokat kb. az év közepétől láthatjuk majd a jobb mobiltelefonokban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr98443178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása