A fotó fényesebbik fele

Átlátszó adapter a minél rosszabb képminőségért

2016/02/29. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Általában arra törekszünk, hogy a fény beszűrődések ne rombolják a fényképet, de mostanában eléggé divatos effektus ez, úgyhogy már van rá külön adapter is.

light_leak_adapter2.jpg

Egy kis japán cég a Technical Farm teljesen átlátszó, műanyag külsejű adaptert fejlesztett, mellyel plusz becsillanások, fénybeszűrődések érhetők el. Pont azok, amiket egyébként nagyon drága lencsékkel és bevonatokkal igyekeznek kiiktatni a gyártók.

light_leak_adapter.jpg

Flare Adapter névre keresztelt kiegészítőt közvetlenül is megvilágíthatjuk, például egy kis ledes fényforrással, vagy az ujjainkkal szabályozhatjuk a bejutó fényt. 

A gyártó még nem tette közzé, hogy mikor jelenik meg és mennyiért. Első körben PL-ről E-bajonettre, és EF-ről E-bajonettre átalakító verzióban jön ki, szóval a Sony MILC tulajok örülhetnek. Lesz belőle EF-EF bajonettes változat is, ami Canon DSLR gépeken nyilván makró közgyűrűként is működik majd.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr458428472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása