A fotó fényesebbik fele

Ez vár a kamerás mobilokra

2016/02/17. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

Új, mobiltelefonba való képérzékelőt jelentett be a Sony. Mivel a telefongyártók jó része tőle rendeli a belevaló kamerát, ezért érdemes átfutni, hogy 1-2 évre előre mi várható a legtöbbükben.

smartphone.jpg

Az elkövetkezendő évek mobiltelefonjaiban 22,5 megapixeles képérzékelő lesz, már ha a frissen bejelentett Sony IMX318-et használják. Ez 1,0 μm-es pixelméretet jelent, ami persze kisebb az elődnél, hisz a szenzor mérete mindössze 1/2,6". Mindenesetre a Sony szerint a képminőség nem romlik.

A szenzor a korábbiakhoz hasonló felépítésű Exmor R CMOS. Nagy újdonsága, hogy hibrid automata élességállító rendszert kapott, vagyis fázisérzékelős képpontok is helyet kaptak az érzékelő felületén. A gyártó szupergyors élességállítási időket ígér, így állóképeknél akár 0,03 mp, 60 fps-es videófelvétel közben pedig 0,017 mp is elérhető.

Videóban 4K felbontást tud 30 fps-sel, és megújult, sokkal hatásosabb lett az elektronikus stabilizátor is, ami 3-tengelyes, és az objektív torzítást is folyamatosan korrigálja.

Az új szenzort májustól szállítják a gyártóknak, akik első körben valószínűleg a high-end készülékekbe pakolják majd.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr568397744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása