A fotó fényesebbik fele

1 milliárdból visszaadnak, ha megveszed ezt a gépet

2016/01/30. - írta: Budai Petur

(Ezt figyeld!)

Tényleg elhiszem, hogy ez az öreg Linhof valami őrült nagy ritkaság, de azért 3 millió euró, az szép summa érte.

linhof_prazi.jpg

Az Ebay jelenleg kínált legdrágább fényképezőgépe ez a 105 éves, nagyformátumú (12 x 9 cm-es) Linhof Präzisions, melyért müncheni tulajdonosa kereken 3 millió eurót kér, ami szállítással valahol 933 millió forint fölött áll meg. Ráadásul a gép nem egy "closet classic", széltől is óvott, egy évszázadig dobozban tartott matuzsálem, hanem láthatóan egy olyan darab, amit használtak a hosszú évek során.

Az árban egyébként eredeti táskája, három objektív, valamint egy szűrőkészlet is benne foglaltatik. 

Csak összehasonlításképp, egy 1923-as Leica 0-szérás prototípus, amiből csak 12 db létezik a világon és a híres háborús fotós David Douglas Duncan tulajdonában volt, nem sokkal több mint 2 millió euróért kelt el pár éve, és lett a világ legdrágább fényképezőgépe. Előtte egy 170 éves Giroux “Daguerreotype”, ami világ legelső kereskedelmi forgalomba került fényképezőgépe volt, 576 ezer euróért ment el. Robert Capa első Leicája 78 ezerért. Nohát!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr738335422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása