A fotó fényesebbik fele

A kínaiak megvették a Corbist

2016/01/23. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

A Corbis a világ egyik (ha nem A) legismertebb és legnagyobb fénykép archívuma, melyet eddig Bill Gates birtokolt. Mostantól viszont a VCG nevű kínai cégcsoport.

Az archívum több mint 100 millió fényképet őriz, köztük a legismertebb fotótörténeti relikviákat. Új tulajdonosa a VCG (Visual China Group) egy 2000-ben alapított vállalkozás, mely jobbára stock fotók online értékesítéséből szerzet igen nagy nevet és tőkét, ése az utóbbi években Kína vezető cége lett ebben a szegmensben. A Corbis megvételével alaposan megerősítette helyzetét a képpiacon. A 600 alkalmazottal rendelkező vállalat tavaly azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy 13 millió dollárral beszállt az 500px online képmegosztó/stock szolgáltatásba.

A vételárat és az üzlet részleteit nem kötötték a hozzánk hasonló kíváncsiak orrára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr438304520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása