A fotó fényesebbik fele

Víz- és ütésálló Leica kompakt jön

2016/01/15. - írta: Budai Petur

(Pletyka)

Egy kezemen meg tudom számolni (de talán egy ujjamon is, mivel kapásból csak a Nikon 1 AW1 ugrik be), hogy mennyi strapabíró vázas, nagy szenzoros csúcskompakt létezik a piacon. Ehhez a kis klubhoz akar csatlakozni most a Leica, ezzel a géppel:

.leica-x-u.jpg


A LeicaRumors.com kürtölte világgá, hogy hamarosan megérkezhet a Leica X-U (Typ 113), mely a Leica X (Typ 113) "páncélozott" változata lesz.

Az eredeti típust 16 megapixeles APS-C szenzorral szerelték, és egy 23mm 1:1,7-es fényerejű, fix optikát kapott. Az optika a kép alapján biztos marad és az érzékelő is sanszos. Mindezt egy 15 méterig vízálló, és 1,22 méterről történő leejtést is kibíró köpönyegbe csomagolta a gyártó, és még a vaku is egy strapabíró helyet kapott az objektív tetején-elején.

A fekete leves a Leicák esetében mindig az ár. Az eredeti modell is 2100 dollár körül kapható, a strapabíró változatot viszont 3900 dolláros árcetlivel várják. Az szárazon átváltva jelenleg olyan 1120000 Ft. Ööö...igen.

A német cég amúgy a napokban három új objektívet is bejelentett az M sorozatához:

  • Leica Summicron-M 35mm F2,0 ASPH
  • Leica Summicron-M 28mm F2,0 ASPH
  • Leica Elmarit-M 28mm F2.8 ASPH

leica_m-lenses.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr808275558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása