A fotó fényesebbik fele

Milyen fényképezőgépet vennék? (~20 000 Ft-ért)

2016/01/14. - írta: Budai Petur

(Videóm)

Az ember kétszer is meggondolja mire költse megtakarított pénzét, ezért ha épp digitális fényképezőgép vásárláson töri a fejét, gyakran böngészi a szakmai fórumokat és kéri ki hozzáértők véleményét. Hogy a te szemedben hozzáértőnek számítok-e, azt nem tudom, de évtizedes digitális fényképezőgép tesztelői tapasztalatommal talán tudok segíteni néhány dologban. Ebben a rövid videó sorozatban azt árulom el, milyen fényképezőgépet vennék egy adott keretösszegből?

Szóval mit vennék 20 ezer forint körül? Ha maximum 1, 2 vagy 3 éves okostelefonnal rendelkezel, akkor a válaszon számodra az, hogy semmit. A modernebb okostelefonok kamerája közel gond nélkül kiváltja a legolcsóbb digitális gépeket. Nem véletlenül tűnik el lassan teljesen ez a szelete a fényképezőgépeknek. Egy-két szolgáltatással (mint például az optikai zoom) rápirítanak ugyan a mobilokra, de az átlag felhasználónak többnyire nincs szüksége 20 megapixelre és 90x-es zoomra, ellenben a kamerás mobilok nyújtotta kényelemre annál inkább. Tehát ha újabb okostelefonod van, akkor megspóroltál 20 ezer forintot.

 

Ha mégis úgy érzed, hogy neked a legolcsóbb fényképezőgépek közül kéne kiválasztanod valamelyiket, akkor van egy tippem: Nikon Coolpix S32-nek hívják.

813u7bxa3cl_sl1500.jpgPillanatnyilag 20 ezer forint alatt is megvehető, és van egy alap tulajdonsága, ami kiemeli az olcsó gépek masszájából. Strapabíró házba szerelték. Magyarán bedobhatod egy táskába, kiviheted a strandra, hegyet mászni, biciklizni és egyéb helyekre, ahol a hímestojás érzékenységű fényképezőgépek könnyebben elhalálozhatnak. Sőt, ezt nyugodtabban odaadhatod a gyerek kezébe, hadd tanuljon ő is valamit. Persze ez sem bír ki mindent. Hivatalosan 10 méterig vízálló, úgyhogy kibírja az esőt, fröccsenő vizet, a medencét, de a búvárkodást már nem. Leejtheted max. másfél méterről és elvileg nem lesz baja, de a komolyabb igénybevételtől azért óvd!

 nikon-coolpix-aw120-s32-waterproof-cameras-revealed-available-starting-march-424860-7.jpg

Igaz, elég csúnyácska, és az átlagnál is kisebb szenzora, ami nem sejtet valami penge képminőséget, de cserébe nem elszállt a felbontása (ami 13 megapixel), és ez azt hiszem több mint elég. A gyors szímosz szenzor is ritkaság ebben a kategóriában, ami a hasonló árú gépekben ritkaság és gyors sorozat sebességet, valamint Full HD videót jelent. A saját akkumulátor és töltő is olyan plusz, ami nem túl elterjedt ebben az árkategóriában és legalább nem kell rá pluszban költened.

res_1241599d976dfda6c40cb3467af512f3_full.jpg

Sajnos már kifutó típus, úgyhogy egyre kevesebb helyen kapni, de utódja a Nikon Coolpix S33 is jobbára ugyanezt tudja, hasonló áron. Esetleg pár ezerért

 

El kell mondanom, hogy véleményem szigorúan szubjektív, és a 2016. január 13-án aktuális hazai árakon alapul. Ha más a véleményed a választás szempontjairól, oszd meg mindenkivel itt a kommentek között, és áruld el neked melyik gépre esne a választásod. Ha az említett gép modell már nem kapható, vagy nem azon az áron, akkor sajnos lemaradtál róla. Kérdezz a kommentek között, és megpróbálok válaszolni, hogy mit érdemes vásárolnod.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr598271952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása