A fotó fényesebbik fele

Elgurult a Canonnak

2016/01/11. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

Csak ötletelés, de akár még jó is kisülhet belőle, hisz ha megvalósul a Canon szabadalma, alaposan megreformálná a tükörreflexes gépek felépítését.

A Canon most napvilágra került szabadalmával közelebb hozná egymáshoz a DSLR és MILC kategóriát. Tükörreflexes gépébe egy mozgatható szenzort tervezett és egyéb elemeket működését is alaposan áttervezte.

canon_patent_20160111.png

A fenti képen 108-as számmal jelölték a szenzort, ami a tükörreflexes keresőt használva vízszintesen feküdne a gép alján. Fölötte egy hátrafelé mozduló, féligáteresztő tükör (105.), az előtt pedig egy "mattüveg", ami szintén hátra és felfelé mozog. 

A lényeg, hogy a szenzor előre mozgatásával SLR módból MILC módba válthatunk. A szenzor jóval előrébb kerül, így MILC objektívek is csatlakoztathatók lennének adapter és minőségromlás nélkül.

Bár érdekes ötlet, de nekem kissé túlgondoltnak tűnik a három mechanikai főelem.

Persze ez egyelőre még csak ötletelés. Egyáltalán nem biztos, hogy meg is valósítják az elképzelést a japánok.

Forrás: egami.blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr498261008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása