A fotó fényesebbik fele

Az 5D Mk IV a legjobb képminőségű Canon

2016/09/15. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

De a dobogóra így sem fért fel.canon_eos_5d_mark4_1.jpg

A DXO Mark letesztelte a nemrég megjelent Canon EOS 5D Mark IV szenzorát, ami kiemelkedő eredményt ért el az eddigi márkatársakhoz képest. A 2012-es Mark III modellt pl. 10 ponttal előzte meg, így a tesztoldal mérései szerint ez a legjobb képminőségű Canon DSLR a piacon. A 91 pontos eredmény messze nem volt elég a dobogóra, ahol még mindig tartja magát a Sony A7R II, Nikon D810 és Sony RX1R II trió.

Összefoglalójukban ezt írták: "Az 5D Mark IV ügyesen egyensúlyoz felbontás, szolgáltatások és külső terén a jelenlegi Canon kínálatban a 14 fps-es sorozatot és 20,3 megapixelt tudó EOS 1D X Mark II profi sport fényképezőgép és a szuper nagy felbontású, 50 Mpixeles 5DS / 5DS R modellek között. Amiben több, az az elődjéhez képest jelentős szenzor fejlesztések felbontás és dinamika tartomány terén, mely a Mark III tulajok számára komoly előrelépést jelenthet esküvő, rendezvény, sajtó és reklámfotó témakörben, ahogy azok számára is, akik első full-frame fényképezőgépüket keresik. A 3500 dolláros ára (csak a váz) egy picit drága a 2800 dolláros Nikon D810-hez és a 3150-ért árult Sony A7R II konkurensekhez képest, de nem igazán számít, ha már rengeteg Canon EF objektívünk van. Továbbá az EOS 5D Mark IV-gyel igazán ütős gépet kapunk a pénzünkért, nem beszélve a szenzorról, mely minden idők legjobb DXOMark eredményét érte el, ami Canon DSLR csak elért."

A teszt itt olvasható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr7311707117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása