A fotó fényesebbik fele

Kiakadt a Nikonra a D500 vásárló

2016/06/17. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

A Wi-Fi miatt áll a bál.nikon_d500.jpg

Egy német vevő, bizonyos Andreas V. hivatalos felszólítást ("cease and desist" - kb. felszólítás a jogsértés felhagyására) küldött a német Nikon részére, hogy szüntessék be a D500 tükörreflexes gép "integrált Wi-Fi"-val való reklámozását, a gépben ugyanis nincs teljes értékű Wi-Fi kapcsolat, és ez megtévesztő a vásárlókra nézve.

A Nikon D500 saját Bluetooth kapcsolatát használja, hogy a SnapBridge szoftveren keresztül mobil eszközökhöz kapcsolódhassunk. Ez azonban nem teljes Wi-Fi szolgáltatás, ráadásul egyelőre csak androidos cuccok elérhetők vele. A vásárló szerint a Wi-Fi aktiválása egy viszonylag egyszerű szoftverfrissítéssel megoldható lenne. A japán cég állítólag a termék dobozán is kihangsúlyozza a Wi-Fi képességet. Ahhoz, hogy teljes értékűen kihasználhassuk ezt a szolgáltatást, a Nikon WT-7A külső adapterre/markolatra van szükség, ami 750 dollárba kerül. 

A Nikon vételár visszatérítést ajánlott fel a vásárlónak, illetve közölték, hogy augusztusra tervezik a SnapBridge szolgáltatás iOS-re való kiterjesztését.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr748816318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása