A fotó fényesebbik fele

GoPro halszem optika a Lensbabytől

2016/05/25. - írta: Budai Petur

(Újdonság)

Vízálló lesz az előtét objektív.lensbaby_gopro_fisheye180.jpg

Az eddig jószerivel DSLR-re fejlesztő Lensbaby most GoPro Herora tervez objektívet kiadni. Legalábbis ha összejön a Kickstarteren kunyerált 30 ezer dollár.

Az optikát a vízálló tokra lehetne felcsatolni, szóval maga is vízálló lenne, bár ezt csak 3 méterig garantálja a csatlakozás. Egy, minden irányba több mint 180 fokos látószöget adó, cirkuláris halszemről van szó, amivel érdekes, szinte mindent látó felvételeket készíthetünk. Víz alatt máshogy érvényesül a látószög, ezért ilyen esetben 120 fokot kapunk. A mélységélesség közel végtelen lenne ezzel az objektívvel, hiszen a rendkívül kis szenzorméret mellé nagyon kis gyújtótávolság is társul.

A támogatók előrendelés esetén 69 dollárért kapják meg az objektíve, melyhez a vízálló csatlakozója, valamint egy elülső és hátsó védősapka jár. Amennyiben összejön rá a pénz 2016 augusztusától lenne elérhető a termék, igaz akkor már 100 dollár körüli áron.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr138745538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása