A fotó fényesebbik fele

A Sony is kontaktlencsébe építene kamerát

2016/04/29. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

A Google és a Samsung után a japán cég is szabadalmi bejegyzést kapott a szem-kamerára.

human_eye.jpg

A közelmúltban a Sony is szabadalma is napvilágot látott a kontaktlencsébe épített kameráról. A Samsung nemrég egy hasonló elképzelést védetett le, de állítólag a Google is dolgozik ezen a témán. Mindenesetre a japánok ötlete sem tegnapi, hiszen a szabadalmi kérvényt 2014-ben adták be.

A Sony kamerájának "zárja" pislogásra aktiválódna és van benne zoom, rekeszállítás, fókusz vezérlés és stabilizátor is, bár ezek állítása még kérdéses. Az alábbi kép szerint egy antennát is tartalmaz majd, tehát alapos a gyanú, hogy mobilról távvezérelhető majd.

Ahogy korábban már írtam, ez a kis készülék elég komoly személyiségi jogi kérdéseket is felvet, amellett, hogy előnyei is nyilvánvalóak, de hát egy szabadalmi bejegyzés még nem sokat jelent. Egyáltalán nem biztos, hogy a következő néhány évben piacra dobják, csak annyi látszik, hogy sok nagy céget foglalkoztat a megvalósítása.

Akit részletesebben érdekelnek a technikai részletek, itt olvasgathat.

sony_contact_lens_cam.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr538672482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása