A fotó fényesebbik fele

A puritán Leica leszoktatja vevőit az LCD-ről

2016/04/28. - írta: Budai Petur

(Pletyka)

Tényleg úgy fest, hogy a megjelenés előtt álló Leica M-D (Typ 262) fényképezőgépen nem lesz kijelző.leica_m-d_typ262.jpg

Elég valósnak tűnő képek jelentek meg a még be sem jelentett Leica M-D Typ 262-ről, mely állítólag a német cég következő nagy dobása lesz. A digitális távmérős fényképezőgép egyik érdekessége, hogy hátulján nincs LCD, helyette egy érzékenység beállító kerék kapott helyett ugyanitt. Az ISO érték (ahogy látszik) 6400-ig állítható, és egyéb opciókhoz is mechanikus kezelőszerveket kapott a gép. A gép elején nem látható az utóbbi időben ismertté vált piros Leica embléma sem.

Mindebből arra lehet következtetni, hogy a Leica hagyományos távmérős gépei használati élményét igyekszik visszahozni, így az új modellen nem lesz élőkép és videó funkció sem. Ugyanúgy használhatjuk mint egy 50-60 évvel ezelőtti M-modellt (nincs például menürendszer sem), azzal a különbséggel, hogy digitális képeket kapunk végeredményül, jelen esetben 24 megapixeleset.

Az ára nettó 4650 angol font (~1,85 millió forint)lesz a pletykák szerint, melybe benne foglaltatik egy bőr vállpánt és egy 16 GB-os SD kártya is.

leica_m-d_typ262_2.jpg

leica_m-d_typ262_3.jpg

leica_m-d_typ262_4.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr548670116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása