A fotó fényesebbik fele

Darabokból rakhatunk össze objektívet

2017/05/05. - írta: Budai Petur

(Érdekesség)

 A Neptune rendszer három részből pakolható össze egy objektívvé.neptune_lens_modular_system.jpg

Moduláris objektív rendszert tervez a Lomography, mely egyelőre a Kickstarteres pénzgyűjtő státuszban van. Viszont úgy tűnik lehet belőle valami, hiszen a célösszeg több mint kétszerese gyűlt össze eddig.

A Neptune Convertible Art Lens System névre keresztelt rendszert több darabból állíthatjuk majd össze. Lesz egy gépünkhöz csatlakozó alap, melyen többek között a fókuszgyűrű található, erre kerül egy különböző apertúra alakot adó rekeszlemez, majd az objektív front tagjait tartalmazó előtét. Így néhány darabból egész eltérő képességű objektívet állíthatunk össze.

Az alapból egyelőre egy darab lesz elérhető, különböző csatlakozóbajonettes változatokban. Lesz Canon EF, NIkon F és Pentax K, valamint Fujifilm X, Sony E, Micro4/3 és Leica M csatlakozású is.Ehhez hatféle alakúra vágott apertúra lemez és háromféle előtét lesz csomagban (35mm F3,5, 50mm F2,8, 80mm F4,0). A csomag ára előrendelői akcióban 600 dollár. 

A cég későbbiekben tovább bővíti majd a szériát. Terveik szerint 15mm és 400mm között állíthatunk össze magunknak objektívet. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://digiretus.blog.hu/api/trackback/id/tr9912482553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása